ONZE WIJNEN

zwangerschapswaarschuwing
nl_IGP_bw

PNK Thoughts for men

the taste of 2019

Soort wijn: Rosé
Druivenras: Pinot Noir (100%)
Herkomst: Zuid-Limburg, Nederland
Wijnmaker: Ruud Janssen
Datum beschikbaar: 01 maart 2021
Etiketten ontworpen: Seth Rexilius
Aantal flessen gemaakt: 450 stuks
Alcoholpercentage: 11,5%
Bevat Sulfiet:
Ja
Inhoud: 75cl

Algemeen
De Pinot Rosé is gemaakt van de Pinot noir druif. Deze klassieke druif komt van oudsher uit de Bourgogne. Het is een blauw druivenras en is alom bekend als een bijzondere kwaliteitsdruif die tegenwoordig in wijngebieden over de gehele wereld voorkomt.
De wijn van de Pinot Noir is van bijzonder goede kwaliteit, heeft een goede kleur, een volle smaak en een mooie neus (geur). 

Afstamming
Dit ras is een van de oudste druivenrassen en komt volgens de Russische ampeloog (druivenkenner) Negrul uit het Nijldal.

Trossen
De druiven blijven matig klein, zijn rond tot ovaal en krijgen een donkerblauwe kleur als ze goed rijp zijn. Ze hebben een matig dikke schil en een mooie waslaag.

5/5

het verhaal achter "pnk thoughts for men"

Het is toch wel de zomerdrank van de afgelopen jaren te noemen: rosé. Toch wordt het soms nog steeds gezien als iets voor vrouwen, onterecht. We mogen toch hopen dat mannen inmiddels over het hele ‘roze is voor meisjes’ idee heen kunnen stappen. Zo niet, dan mis je echt wat deze zomer, namelijk deze nieuwe exclusieve droge Rosé van LiquidZilla!!
In vergelijking tot onze andere wijnen hebben wij dit keer niet gekozen om deze wijn te voorzien van een thema. Wij hebben deze rosé “PNK Thoughts For Men” genoemd. Een Rosé voor de mannen om te proberen en te genieten. En als de mannen deze rosé hebben gedronken dan moeten zij zich wel gedragen… Natuurlijk is deze rosé niet alleen voor de mannen en kunnen de vrouwen gewoon genieten van deze kwalitatieve uitstekende rosé!
Dit is een rosé die het hele jaar gedronken kan worden dus niet alleen in de zomer.

Voor deze rosé hebben wij wederom samengewerkt met wijnbouwer Ruud Janssen om een rosé van de Pinot Noir druif te maken. In de mond is “PNK Thoughts For Men” een frisse en fruitige droge rosé geworden met wat citrus afdronk.
De Rosé is complex en stevig genoeg om bij eten te serveren, maar ook heerlijk is als een aperitief wijn. Je herkent bij deze rosé de aroma’s van rood fruit zoals bosaardbeitjes en rode kers. De wijn heeft een prachtige roze kleur.
Een rosé wijn wordt door velen geassocieerd als een licht wijntje heerlijk voor de zomer en warm weer, maar onze rosé is ook heerlijk bij bijvoorbeeld vis gerechten en wit vlees (bijvoorbeeld kalfs, oester en varkens filet) en wild (bijvoorbeeld duif en fazant).

Voor de labels op de fles hebben wij met een ontwerper samengewerkt uit Amerika genaamd Seth Rexilius van het bedrijf Wonderwild. Hij heeft geweldig werk geleverd om voor onze voorzijde en achterzijde een label te ontwerpen die onze ideeën zou vertegenwoordigen!

Tag us op onze social media kanalen @liquidzillawines | #pnkthoughtsformen | #liquidzillawines

AANBIEDING

EUR 14,75

"PNK Thoughts For Men"

DE LABELS

PNK Thoughts for men rosé

VOORZIJDE

PNK Thoughts for men back label

ACHTERZIJDE

zwangerschapswaarschuwing
nl_IGP_bw

Lady In RED

the taste of 2019

Soort wijn: Rode wijn
Druivenras: Regent (95%) Cabernet Cortis (5%)
Herkomst: Zuid-Limburg, Nederland
Wijnmaker: Ruud Janssen
Datum beschikbaar: 26 oktober 2020
Etiketten ontworpen: MW Visuals
Aantal flessen gemaakt: 450 stuks
Alcoholpercentage: 12,5%
Bevat Sulfiet:
Ja
Inhoud: 75cl

Algemeen
De regent druif is een blauwe druif die donkere wijn geeft met aroma’s van bosvruchten. Afhankelijk van de wijze van vinificatie kan van de Regentdruif een rosé-wijn, een Bourgogne achtige wijn tot een zeer donkere, volle tanninerijke rode wijn worden gemaakt. De beschrijving van deze wijn varieert van lijkend op rode Rhone wijnen tot wijn met een Bordeaux karakter. Rijping op hout kan in deze gevallen worden toegepast

Afstamming
Diana Hamburg (=Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin.
De Regent is in 1967 gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof en is geselecteerd op zijn resistentie tegen schimmelziektes.

Trossen
Middelgrote, enigszins losse trossen. De druiven zijn blauw, rond en middelgroot. Het sap heeft een lichte kleur. De Regent geeft gelijkmatige, gemiddelde oogsten. Voor een volle wijn is het van belang dat de trossen een hoog suikergehalte halen en goed afrijpen, zodat het zuurgehalte voldoende zakt.

 

5/5

het verhaal achter "Lady In Red"

Over de hele wereld wordt op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Op deze dag word traditiegetrouw stilgestaan bij vrouwenrechten (onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht). En er wordt aandacht gevraagd voor situaties waarin vrouwen nog achtergesteld worden. De al jaren durende strijd van vrouwen duurt nog steeds voort. Vrouwen verdienen een gelijkwaardige positie maar moeten daarvoor nog steeds strijden.
Nog steeds worden vrouwen onderbetaald, ligt de zorgtaak op hun schouders en hebben vrouwen nog te maken met oude rolpatronen. Daarnaast zijn huiselijk geweld, abortus en het taboe daarop, (straat)intimidatie, vrouwenquota, onderwerpen die vaak voorbij komen. Ook op bestuurlijk en politiek niveau worden besluiten nog vaak door een meerderheid van mannen gemaakt.
Op Internationale Vrouwendag staan wij stil bij tal van bovengenoemde onderwerpen en hopen wij dat het elk jaar een stukje beter word voor vrouwen. Internationale Vrouwendag is het gevolg van een ruim een eeuw vrouwenemancipatie.

Deze rode wijn is genaamd “Lady In Red” en met deze wijn probeert LiquidZilla aandacht te vragen voor de rechten van de vrouw. Onderwerpen als zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid vinden wij belangrijk. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn maar een vanzelfsprekendheid.
Voor deze wijn hebben wij wederom samengewerkt met wijnbouwer Ruud Janssen om een rode wijn van de Regent druif en Cabernet Cortis te maken. De “Lady In Red” is een dieprode krachtige en toch soepele wijn geworden.
De geur geeft aardtonen zoals bosgrond en stevig gekookte rode vruchten weer en smaakt naar bramen en vruchtencoulise die ondersteund word door een gemiddelde body en fijne aanwezige zuren.
De wijn heeft een aangename kruidigheid met stevig zwart fruit. De “Lady In Red” heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Door het bijzondere thema van deze wijn wilde wij ook uniek zijn in onze labels voor op de fles. Daarom hebben wij weer samengewerkt met Max Wiekens van MW Visuals. Dit jonge bedrijf waar Max Wiekens het brein achter is heeft geweldige ideeën die terug te zien zijn op onze labels.
Voor “Lady In Red” heeft MW Visuals weer geweldig werk geleverd om voor de voorzijde en achterzijde een label te ontwerpen die het thema van de wijn zou vertegenwoordigen met als slogan “FIX THE SYSTEM NOT THE WOMEN”.

Tag us op onze social media kanalen @liquidzillawines | #ladyinred | #liquidzillawines

 

AANBIEDING

EUR 15,95

"LADY IN RED"

DE LABELS

VOORZIJDE

ACHTERZIJDE

zwangerschapswaarschuwing
nl_IGP_bw

Victory White

the taste of 2019

Soort wijn: Witte wijn
Druivenras: Johanniter
Herkomst: Zuid-Limburg, Nederland
Wijnmaker: Ruud Janssen
Datum beschikbaar: 6 juli 2020
Etiketten ontworpen: MW Visuals
Aantal flessen gemaakt: 450 stuks
Alcoholpercentage: 13%
Bevat Sulfiet:
Ja
Inhoud: 75cl

Algemeen
De johanniter druif is een witte druif met een uitstekende wijnsmaak, een redelijk goede  resistentie en een gezonde, krachtige groei. Het blad en de groeiwijze lijken wat op het moederras Riesling.

Afstamming
(Seyve Villard x (Pinot Gris x Chasselas)) x (Riesling x Pinot Gris) Oorspronkelijk gekweekt op het Duitse proefstation voor wijnbouw te Freiburg.

Trossen
Compacte, kleine trossen. De druiven zijn middelgroot en groengeel. Een scheut kan vaak twee tot drie trossen dragen.

5/5

het verhaal achter "victory white"

Van 16 december 1944 tot 25 januari 1945 vond in België de slag om de Ardennen plaats. Bij vele ook wel bekend als “The Battle of the Bulge”.
Het Ardennenoffensief was een plan van Adolf Hitler  persoonlijk om aan het westelijke front de meest noordelijke troepen van de geallieerden af te snijden van hun  bevoorradingslijnen en ze daarna te vernietigen. Al sinds de zomermaanden van 1944, toen Duitsland catastrofale nederlagen leed in Normandië en Wit-Rusland, liep hij rond met de gedachte om nog één keer over te gaan tot een groot, succesvol, offensief. Een militaire overwinning achtte hij noodzakelijk om de hoop op een eindoverwinning levend te houden en de geallieerden, die sinds begin 1943 een onvoorwaardelijke overgave eisten, tot onderhandelingen over het beëindigen van de oorlog te dwingen.

Tweede kerstdag 1944 was het keerpunt in de slag in de Ardennen. De tanks van het Amerikaanse 1e leger stuitten de Duitsers bij het plaatsje Dinant. Meer naar het oosten was het de Amerikanen van het 3e Leger gelukt de verbinding tot stand te brengen met de Amerikanen in Bastenaken. Op 27 december trokken de Duitse tanks zich verder van Dinant terug. Heel wat tanks moesten echter worden achtergelaten omdat er geen benzine meer was. De eerste fase van de slag was voorbij. De Duitsers waren tot staan gebracht en daardoor kon de tweede fase beginnen; het terugdringen van de Duitsers uit België en Luxemburg

Deze wijn is genaamd “Victory White” en is een eerbetoon aan de strijd die de geallieerden hebben geleverd in de Belgische Ardennen. De naam “Victory” omdat er een grote overwinning is behaald in een van de grootste veldslagen van de geschiedenis en het woord “White” omdat het een witte wijn is.
Voor deze wijn hebben wij samengewerkt met wijnbouwer Ruud Janssen om een droge witte wijn van de Johanniter druif  te maken die een heldere en levendige structuur heeft met sterke zuren en een klein bittertje na. Het is een droge, fruitige en soepele wijn voor op het terras of als aperitief.
De kleur is lichtgeel/ licht geelgoud over de tong. Mooi fonkelend, helder en zuiver. In de neus rode en groene appel met flink want mineraliteit. Fris met mooie ronde, wel aanwezige zuren. Redelijk goed op de mid-palate en een zachte ronde, licht zure goed afdronk.

Voor het label hebben wij samengewerkt met Max Wiekens van MW Visuals. Hij heeft geweldig werk geleverd om voor de voorzijde en achterzijde een label te ontwerpen die het thema van de wijn zou vertegenwoordigen met als slogan “CHERISH OUR FREEDOM”.

Tag us op onze social media kanalen @liquidzillawines | #victorywhite | #liquidzillawines

AANBIEDING

EUR 14,95

"VICTORY WHITE"

DE LABELS

Victory White Etiket voorzijde VW202001 Liquidzilla Wines

VOORZIJDE

Victory Whiye Etiket achterzijde Liquidzilla Wines

ACHTERZIJDE