De man achter het label: Max Wiekens & Lady in RED

Achter bijna elke wijn die LiquidZilla heeft geïntroduceerd hangt een thema/verhaal. Wij vinden het belangrijk dat dit thema/verhaal op onze labels terecht komt. Dit maakt ons uniek in de Nederlandse wijnhandel en daarbuiten.
Voor Max Wiekens van het bedrijf MW Visuals zijn de labels het thema/verhaal. Wij zijn met Max in contact gekomen en hij heeft de labels ontworpen van “Victory White” en “Lady In RED”. Hij heeft geweldige ideeën en heeft ervoor gezorgd dat onze labels het thema van de wijn zou vertegenwoordigen.
Wij spraken Max onlangs waarin hij wat over zichzelf vertelde en het proces en hoe hij de labels voor “Lady in RED” bedacht.

Kan je iets over jezelf vertellen en hoe je aan het ontwerpen bent geslagen?
Ik ben Max Wiekens, 22 jaar en sinds iets meer dan een jaar de eigenaar van MW Visuals. Ik ben eigenlijk echt met designen begonnen tijdens mijn opleiding als Allround Signmaker in 2015, het was een opleiding met name gefocust op het maken van visuele reclame zoals: stickers maken, lichtbakken voor gevels ontwikkelen, car wrapping en belettering dat soort dingen.
Maar daar kwam ook een stukje ontwerpen bij kijken en dat vond ik eigenlijk veel leuker. Dus toen ik die opleiding had afgerond begon ik aan mijn 2e opleiding: Allround DTP. Het werd me ook al door onder andere oude stages aanbevolen en het beviel enorm. DTP kan je eigenlijk simpel zien als het in elkaar zetten wat een grafisch vormgever al heeft gemaakt, dus bijvoorbeeld flyers en magazines.

Maar door zelf in mijn vrije tijd aan de slag te gaan begon ik al meer richting de kant van die grafisch vormgever op te gaan, dus aan het eind van mijn 3-jarige opleiding kwam ik voor een keuze te staan. Of ik ga nog een opleiding doen waar ik van tevoren al wist dat ik een ruime voorsprong zou hebben, of ik ga doen wat ik echt graag wil en dat is voor mezelf beginnen. en 2 jaar later heeft dat geresulteerd in een eigen bedrijf met een aantal vaste partners ernaast.

Toen je aan dit project begon. Had je toen gelijk voor ogen wat je wilde maken. Hoe begin jij aan zo’n project?
Meestal als ik met een klant in gesprek ben, ben ik al bezig om iets in mijn hoofd te bedenken omdat je ideeën dan het verst zijn en je kan ook meteen met die klant daarover discussiëren. Ik begin meestal met het verzamelen van informatie over het onderwerp zodat je iets in de juiste stijl en bedoeling kunt maken.
En verder zitten er eigenlijk geen geheimen aan vast, ik begin altijd met wat ik in mijn hoofd heb zitten qua idee en als je eenmaal bezig bent met het ontwikkelen gaat het eigenlijk vanzelf.

Kun je enkele elementen beschrijven die je in jouw ontwerp hebt gebruikt?
Ik hou altijd vast aan een bepaalde eigen stijl, de reden waarom klanten altijd voor MW Visuals kiezen. Voor: The Lady in Red was het thema Moulin Rouge en dat moest goed terugkomen in het ontwerp.
De houten borden met het neonlogo van LiquidZilla of de molen op de achtergrond zijn daar mooie voorbeelden van, en ook het tekstgebruik qua lettertype moest echt die Moulin Rouge vibes hebben en dat is denk ik aardig gelukt. Bij de Lady in Red op de voorgrond is haar gezicht extra geblurred zodat het etiket een soort mysterie bevat, gecombineerd met de rook om haar heen is ze een mysterieus maar sterk symbool voor dit etiket.

Hoe was de ervaring om met LiquidZilla te werken?
Ik kan alleen maar goede dingen zeggen, Julien is een topgast die enthousiast is en passie heeft voor zijn bedrijf. En Liquidzilla is met zijn wijnen uniek in de Benelux qua ontwerp en het verhaal erachter “het is meer dan alleen wijn”. Het fijnste aan werken met Liquidzilla Wines is zonder twijfel dat ik de volledige vrijheid krijg met designen als er weer een nieuwe wijn op de markt gebracht wordt.

Geniet je zelf ook af en toe van een glas Nederlandse wijn?
Ik drink zelf amper dus ik moet helaas nee zeggen;), wel weet ik dat de wijnen van Liquidzilla hele goede reviews krijgen en van de mensen om me heen die het geprobeerd hebben hoor ik alleen maar goede dingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *